fbpx
helmi 26

Maukasta Makulakua jo vuodesta 1994

Makulaku valmistaa lakritsia perinteitä kunnioittaen ja uutta oivaltaen. Makulakun tuotteet edustavat suomalaista makeisosaamista parhaimmillaan. Luomme iloisen värikkäitä ja maistuvia lakumakuja luontaisista raaka-aineista.

Toimintamme perusarvoja ovat aina olleet korkea laatu, innovatiivisuus, ensiluokkainen asiakaspalvelu sekä jatkuva uutuustuotteiden ja -makujen kehittäminen. Makulakulaisia on Porvoossa noin 60 henkilöä ja tuotannon määrä lähes 2,5 miljoona kiloa. Värimme on pirteän keltainen ja tuttu sloganimme ”Se iloisempi lakumaku”. Tuotannostamme myymme yli 50 % vientiin ja sloganimme kansainvälisillä markkinoilla on ”The Licorice Maker”.

Makulakun historiaa - 26 vuotta jatkuvaa kehitystä

1994

Makulaku perustetiin Porvoossa. Perinteisen mustan lakritsin valmistus aloitettiin patakeittolinjalla.

2016

Kolmas lakritsilinjainvestointi tehtiin, tuotevalikoima laajentui patukoihin ja kapasiteetti kasvoi. Käynnistettiin panostus vientiin ja Makulakun brändituotteisiin.

1997

Luomulakritsin valmistus aloitettiin ja vienti käynnistettiin.

2017

FSSC 2200 tuoteturvallisuusjärjestelmä sertifioitiin ja otettiin käyttöön.

2000

Tuotanto laajentui uudella linjastolla ja ”metrilakun” valmistus aloitettiin – uudet värit ja makuvaihtoehdot tulivat markkinoille.

2018

Tuotanto ylitti 2,5 miljoonaa kiloa. Korvasimme palmuöljyn resepteissämme kookos- ja sheaöljyllä.

2006

Investoitiin tietojärjestelmään sekä saatiin ISO 9001 -sertifikaatti.

2019

Toimme markkinoille 100% kotimaisesta kaurasta valmistetun Makulaku kauralakun

2011

Luomutäytelakritsin valmistus aloitettiin ja uusi moderni ympäristöystävällinen tehdasrakennus valmistui.

2020

BRC elintarviketurvallisuus järjestelmän sertifiointi. Makulakun Luomulakun lanseeraus Suomeen keväällä 2020.

2014

Makulaku tuli Makua Foodsin omistukseen. Porvoon Herkku ja Runebergin Makeistukku liitettiin mukaan Makulakuun.
Cart Item Removed. Undo
  • No products in the cart.