fbpx
loka 04

Makulakun markkinalaku on kaikkien tuntema metrilaku

Useilla suomalaisilla sana metrilaku herättää jonkinlaisen tunteen. Sen juuret ulottuvat 1980-luvun alkupuoleen, jolloin Porvoon seudulla alettiin myymään kiekoksi kierrettyjä lakritsinauhoja ja niillä sijoilla sen juuret edelleen kasvavat. Kun nauharullat alettiin ajan säästämiseksi jättämään suoriksi lakunauhoiksi, niiden maine ja myynti alkoi kasvaa. Paikalliset lakritsi-alan toimijat yhdistivät vuonna 1994 voimansa ja syntyi Helge Jussilan johdolla Makulaku Lakritsa Oy.

Kaikki tietää, kukaan ei tunne

Makulakun metrilaku on lähes jokaisen suomalaisen torin ja yleisötapahtuman kestovetonaula, mutta sen toreihin ja tapahtumiin rajoittunut saatavuus on pitänyt metrilakun viimevuosiin saakka harvinaisena herkkuna. Tämä harvinainen herkku on kehittynyt suolaisesta ja makeasta mustasta lakusta kymmeniin eri makuihin ja väreihin, joita kehitetään ja kehitellään jatkuvasti lisää. Asiakkaiden mielipiteet ja palaute onkin ollut aina keskeisessä osassa Makulakun tuotekehitystä, eikä takuulla millään muulla makeisvalmistajalla ole yhtä kattavaa maistelumenua jokaisessa yleisötapahtumassa Suomessa. Jokaisessa tapahtumassa lakritsi päätyy ihmiseltä ihmiselle ja valtavasta valikoimasta makuvalintojen tekeminen on aina pieni elämys.

Metrilaku = Markkinalaku

Vuonna 2014 otettiin iso harppaus saatavuuden parantamisessa, kun metrilakun nimi muutettiin markkinalakuksi ja markkinalakut pussitettiin ensimmäistä kertaa sekoituksena lakupaloja. Samalla pussit saatiin vähittäiskauppoihin.

Vaikka vähittäiskaupoista saatavien markkinalakujen olomuoto muuttuikin suupalakokoon, on perinteisten metrilakujen sielu edelleen vahvasti läsnä. Kansankielessä markkinalakut jatkavat vahvasti edelleen metrilakuna, eikä pussitetut markkinalakut missään nimessä tule koskaan syrjäyttämään markkinoiden metrilakuja, päinvastoin. Markkinalakut marketeissa henkivät perinteistä metrilakua niin makumaailmaltaan kuin värikkyydeltäänkin!

Kaikki lakritsit tulevat Porvoon Makulaku-tehtaalta ja edustavat perinteistä suomalaista laatumakeista!

Cart
  • No products in the cart.