fbpx
loka 22

Kauralaku

Kauralaku

Ainesosat

Sokeri, kaurajauho, melassi, riisitärkkelys, glukoosisiirappi, lakritsiuute, suola, väri (E153), anisöljy. Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää.

Ingredienser

Soker, havremjöl, melass, risstärkelse, glukossirap, lakritsextrakt, salt, färgämne (E153), anisolja. Kan innehålla spår av vete.

Paino / Vikt 200 g

Ravintoarvot / Näringsvärden per 100 g

Energia/Energi 1183 kJ (280 kcal)
Rasva/Fett 1,2 g
– josta tyydyttynyttä/varav mättat 0,2 g
Hiilihydraatit/Kolhydrater 63,9 g
– josta sokereita/varav sockerarter 42,6 g
Proteiini/Protein 2,7 g
Suola/Salt 0,8 g

Tarkasta tuotetiedot aina pakkauksesta /
Kontrollera alltid produktinformationen på förpackningen

tammi 29

Kauralaku, jossa 100% vehnästä on korvattu kauralla​

Kauralaku_pussi

Kauralakun reseptissä ei ole käytetty lainkaan vehnää vaan vehnä on korvattu 100% kaurajauholla. Gluteeniton -merkintä kuitenkin edellyttää, ettei minkäänlaista riskiä kontaminaatioon valmistusvaiheessa ole. Makulakun tehtaalla Kauralaku valmistetaan samoissa tiloissa muiden lakutuotteiden kanssa joten tätä kontaminaatiomahdollisuutta ei pystytä 100% rajaamaan pois. Kauralaku on tuotettu puhdaskaurasta.

”Lainsäädännön mukaan gluteenittoman annoksen tulee alittaa gluteenimäärä 20 mg/kg. Huomaa, että annos joko on gluteeniton tai ei ole. Merkintää ”gluteeniton, valmistettu tiloissa joissa käsitellään vehnää” ei tule käyttää. Asiakkaalla ei ole mahdollisuutta arvioida kontaminaatioriskin suuruutta tai todennäköisyyttä, vaan arvion on ruoan valmistajien vastuulla. Jos valmistuksessa ollaan huolellisia, niin annos voidaan myydä gluteenittomana ilman turhia varoituksia.” (lähde: Keliakialiitto)

Kauralaku valmistetaan perinteisellä patakeittomenetelmällä, eli samoin kuin tavallinen, perinteinen musta laku. Pitkän kehitystyön tuloksena onnistuimme luomaan reseptin, mikä maistuu uskomattoman hyvälle käyttämättä lainkaan vehnää!

Voit tarkistaa Kauralakun lähimmän myyntipisteesi ainakin K-Ruoka-palvelusta.

Vuosien saatossa olemme kehittäneet ja valmistaneet melkoisen määrän mielenkiintoisia lakritsimakuja ja tuotteita. Maailmanlaajuiset kulutustrendit muuttavat ruokailutottumuksia ja se näkyy lähes kaikissa tuoteryhmissä. Suomalaisille tuttu kaura on terveellinen superruoka, jonka suosiota siivittää sen positiiviset vaikutukset hyvinvointiin. Aloitimme vuosi sitten kehitysprojektin, jossa vehnäjauho lakritsissa korvattiin kotimaisella kaurajauholla. Tavoitteenamme oli valmistaa tuote, jossa säilyy aito lakritsin maku ja koostumus. Teimme vuoden tuotekehitystyötä ja onnistuimme tavoitteisamme. Näin syntyi Makulakun Kauralaku. Se on perinteisesti tehty patakeittolakritsi jonka resepti ei sisällä vehnää vaan se on korvattu 100% kotimaisella kauralla.

Valmistus

Kauralakun resepti on pitkän kehitystyön tulos. Se on tuote, jonka resepti ei sisällä lainkaan vehnää, vaan se on korvattu 100% suomalaisella kauralla. Makulakun Kauralaku on perinteisellä menetelmällä valmistettu lakritsi, jossa on säilytetty aito lakritsin maku ja herkullisen pehmeä koostumus. Makulaku Kauralaku on täysin vegaaninen eli siihen ei ole käytetty lainkaan eläinperäisiä valmisteita. Se valmistetaan tutulla ja perinteisellä patakeittomenetelmällä, mikä takaa laadukkaan ja herkullisen mustan lakritsan maun!

Lyhyesti

Makulakun Kauralakussa maistuu aito lakritsin maku

100% Kotimaisesta kaurasta

Vegaaninen

Perinteinen patakeittolakritsi

Reseptissä ei vehnää

Jälleenmyyjille

Myyntierä: 21 pss
Pakkauskoko: 200g
Markkinoilla 1/2020